Napredna bezbednost, bezbednije društvo

Hikvision nudi otvorena, inovativna i profesionalna rešenja Bezbednog grada za podizanje bezbednosti, efikasnosti i inteligencije na potpuno novi nivo.

Hikvision sigurni gradovi

Stvaranje bezbednog i spokojnog okruženja je od suštinskog značaja za razvoj i napredovanje gradova. Sa povećanjem urbane gustine, gradovima su potrebne naprednije tehnologije za zaštitu ljudi i imovine. U prošlim godinama, urbani menadžment se u potpunosti oslanjao na radnu snagu kako bi osigurao sigurnost – policiju i privatno obezbeđenje. Sa pojavom video tehnologija, gradovi su pozdravili mnogo efikasniji način. Sada, osnovni sistem nadzora čini prvi korak i otkrivanje zločina mnogo lakšim i bržim. Ovo je, naravno, samo prvi korak ka efikasnijem i inteligentnijem upravljanju gradom. Grafikon ispod prikazuje opštu evoluciju bezbednog grada. Više od samo inteligentnih aplikacija, na kraju uvidi stečeni iz ovog procesa mogu da generišu nove aplikacije, omogućavajući svakom gradu da se neprestano poboljšava.

Faza 1 Osnovni nadzor grada

Izgradite CCTV sisteme za nadzor koji pokrivaju kritične delove grada i integrišu video podatke između takvih oblasti da bi se vizuelizovao osnovni bezbednosni status na nivou grada.

Faza 2 Inteligentni video sistem

Implementirajte AI mogućnosti i aplikacije na vrhu javnih bezbednosnih resursa kako bismo promovisali inteligentnu transformaciju gradskog video sistema, pretvarajući video u IoT podatke. Klijenti će imati koristi počev od veće efikasnosti u patrolama, sprovođenju zakona i raspoređivanju resursa u ovoj fazi.

Faza 3 Spajanje i deljenje podataka

Spojite IoT podatke generisane u inteligentnom video sistemu sa podacima iz informacionih mreža u skladu sa praktičnim poslovnim potrebama, a zatim obezbedite usluge i aplikacije sa dodatom vrednošću. Klijenti će brzo uživati u potpunoj svesti o situaciji u gradu.

ŠTA NUDIMO

Prateći gore navedeni tok akcije, lako je videti da će svaki razvoj Bezbednog grada biti proces u više faza. Svaki korak u novu fazu donosi nove mogućnosti i prilike. Grafikon ispod prikazuje čitav niz kontrolnih sistema koje je Hikvision obezbedio za ove faze.

Faza 1: Postavite temelje za urbani sistem bezbednosti koji će nastaviti da raste

Sistem kontrole zemlje
Hikvision nudi sigurnosne kamere dizajnirane za složene urbane situacije kako bi se zadovoljile potrebe javne bezbednosti. Sistem upravljanja na tlu je temelj urbane bezbednosne infrastrukture. Kamere na ključnim lokacijama i na glavnim gradskim putevima neprestano pružaju vredne informacije donosiocima odluka.
Sistem kontrole vazduha
Postavljanjem PTZ-ova sa velikom brzinom zumiranja, sistema za pozicioniranje, PanoVu kamera, dronova i anti-UAV opreme na visokim tačkama grada, formira se sistem zaštite vazdušnog prostora. Mešavina dinamičkih i statičnih čvorova i kombinacija globalne percepcije i hvatanja detalja čini sistem kontrole vazduha sastavnim delom urbane bezbednosti.
Mobilni kontrolni sistem
Fiksno praćenje obično pokriva važne urbane oblasti, ali je ograničeno po obimu. Za grad u celini, to znači da će i dalje postojati slepe tačke. Mobilni kontrolni sistem je skrojen da reši ovaj problem. Sistem se sastoji od kamera koje se nose na telu i prenosivih PTZ kupola za fleksibilne i agilne reakcije, omogućavajući brzo raspoređivanje u vanrednim situacijama i kada fiksni nadzor nije dostupan ili izvodljiv.
Sistem za kontrolu alarma
Instaliranje sistema za kontrolu alarma će u velikoj meri smanjiti ljudske resurse, ali ovo treba da bude izgrađeno na strogoj preciznosti. Hikvisionova tehnologija pametne detekcije osigurava da su alarmi koje prima komandni centar validni i vredni odgovora. Istovremeno, primena alarma za hitne slučajeve u gradu će poboljšati osećaj bezbednosti za civile jer policajci mogu da upućuju video pozive sa ljudima koji su ugroženi i ugroženi pre nego što dođe do događaja

Faza 2: Uvesti novi sistem kontrole koji će podići nivo Bezbednog grada

Inteligentni kontrolni sistem
Kako se AI tehnologije razvijaju, urbana bezbednost ulazi u uzbudljivu, novu inteligentnu eru sa dosad neviđenim poboljšanjima efikasnosti. Sa ogromnim AI mogućnostima i dubokim razumevanjem bezbednosne industrije zasnovane na video zapisima, Hikvision integriše svoje algoritme dubokog učenja u inteligentne uređaje za percepciju u edge domenima i moćne računarske uređaje u oblaku. Na kraju, ovo proizvodi efikasne i precizne podatke i pruža još funkcionalnije bezbednosne aplikacije zasnovane na tim podacima.
Centar za podatke
Pet slojeva kontrolnih sistema se spajaju kako bi stvorili sveobuhvatnu pokrivenost grada, ali to nije dovoljno. Kompletan Bezbedan grad će neizbežno zahtevati izgradnju centralnog sistema. Ovo će biti mozak koji povezuje hiljade uređaja u gradu. U cilju kreiranja vizuelizovanog, inteligentnog centralnog sistema u realnom vremenu, Hikvision obezbeđuje niz centralne opreme od rešenja za skladištenje video zapisa bez greške, veliki ekran visoke definicije i prenosa do centralnog računara, velikih podataka i veštačke inteligencije. – objekti za obuku algoritama. Hikvision takođe nudi sistem aplikacija za pružanje i deljenje brojnih višedimenzionalnih mogućnosti aplikacija zasnovanih na obradi podataka i analitici.

Faza 3: Probijte novi teren sa partnerima i krajnjim korisnicima širom sveta

Veliki broj video resursa postavljenih u gradu tokom prve faze postavio je temelj, tako da će inteligentne nadogradnje u drugoj fazi generisati obilje podataka. Ovo postaje gradska baza podataka, koji će, u kombinaciji sa poslovnim informacijama klijenata, pomoći da se produbi razumevanje i omogući lokalizovani urbani bezbednosni sistemi i usluge.

Hikvision AI Cloud

Razvoj sistema kroz gore navedene tri faze će se zasnivati na AI Cloud arhitekturi, u kojoj će , Edge Domeni, Edge Node i Cloud centar biti dodeljeni da se prilagode različitim situacijima rešenja Bezbednog grada, ispunjavajući zahteve na svakom nivou i od raznih organizacija.
Cloud Center: sveobuhvatne aplikacije
Spajanje poslovnih podataka i primena višedimenzionalne analize velikih podataka
Edge Domeni: Cross-Scene aplikacija
Inteligentne aplikacije i prikupljanje, skladištenje i obrada podataka
Edge Node: Single-Scene aplikacija
Prikupljanje podataka sa višedimenzionalnih senzora i front-end obrada

Osnovne prednosti

Opšta zaštita

  • Potpuna pokrivenost bez slepih tačaka
  • Zaštita 24 sata dnevno

Rešenja sa kraja na kraj

  • Pokriva prikupljanje informacija, analizu, obradu i primenu.

Veštačka inteligencija

  • Poboljšanje aplikacija za više situacija sa samorazvijenim algoritmima za duboko učenje
  • Obogaćivanje podataka za podršku izgradnji pametnih gradova

Otvorenost

  • Zasnovan na arhitekturi oblaka
  • Deljenje mogućnosti u infrastrukturi, podacima, platformama i aplikacijskim uslugama sa partnerima

 6,949 ukupno pregleda,  17 videlo danas