Autoputevi

Hikvision rešenja autoputevi uključenja

Svakog dana, autoputevi širom sveta služe da vozači i putnici velikim brzinama stignu do svojih odredišta. Kao mali deo celokupnog putnog sistema, oni nose ogroman broj vozila – a ti brojevi se stalno povećavaju. Međutim, broj vozila na putu raste brže od bezbednosti i nadzora tih autoputeva.

Autoputevi su često zakrčeni tokom praznika, a česti su prekršaji kao što su prekoračenje brzine, prelazak preko područja, zauzetost trake za hitne slučajeve, nelegalna upotreba telefona i kršenje sigurnosnih pojaseva. Ograničeni načini nadzora na glavnim deonicama autoputeva, fragmentirani podaci kojima upravljaju odvojena odeljenja i neinteligentni softver doprinose većim bezbednosnim rizicima. U međuvremenu, sporovi između organa za sprovođenje zakona nastaju ručnom intervencijom. Ali postoji rešenje.

Hikvision-ovo rešenje za autoput pokriva sve integrisane komponente sistema autoputeva, održavajući protok saobraćaja i pomažući ljudima da bezbedno putuju svaki dan.

Rampe za autoput

Izazovi

Prekršaji kao što su napuštanje traka i parkiranje u oblastima autoputa se češće dešavaju u blizini rampi i van njih, što samo povećava nesreće i zagušenja. Uprava autoputa jednostavno ne može da pošalje policiju na svaku rampu, svaki dan, pa stoga deluje da ne  reaguje na prekršaje.

Nedozvoljena promena trake se češće dešava u blizini rampe

Nedostatak efikasnog nadzora rampi na autoputu

Šta nudimo

24/7 live video na rampama na autoputu snima prekršaje i prikuplja dokaze u visokoj rezoluciji radi odgovarajućeg reagovanja i poziva vozače da poštuju pravila i propise.

Otkrivanje područja ukrštanja

Prednosti
•Reguliše ponašanje u vožnji na rampama, smanjuje kršenje pravila da bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda i poboljšava bezbednost saobraćaja
•Smanjuje sporove oko izvršenja izazvanih ručnom intervencijom radi povećanja efikasnosti
•Standardizuje procese za sprovođenje zakona

Karakteristike
•Otkriva prekršaje u oblasti unakrsnih ivica i beleži ceo proces kršenja na ulaznim i izlaznim rampama autoputeva
•Brojni podaci o karakteristikama vozila – LPR, boja vozila, marka, tip

  • null

    DS-TP50-16E
    Server za upravljanje saobraćajem

  • null

    HikCentral Profesional

 3,966 ukupno pregleda,  17 videlo danas