Autoputevi

Hikvision rešenja autoputevi tuneli

Svakog dana, autoputevi širom sveta služe da vozači i putnici velikim brzinama stignu do svojih odredišta. Kao mali deo celokupnog putnog sistema, oni nose ogroman broj vozila – a ti brojevi se stalno povećavaju. Međutim, broj vozila na putu raste brže od bezbednosti i nadzora tih autoputeva.

Autoputevi su često zakrčeni tokom praznika, a česti su prekršaji kao što su prekoračenje brzine, prelazak preko područja, zauzetost trake za hitne slučajeve, nelegalna upotreba telefona i kršenje sigurnosnih pojaseva. Ograničeni načini nadzora na glavnim deonicama autoputeva, fragmentirani podaci kojima upravljaju odvojena odeljenja i neinteligentni softver doprinose većim bezbednosnim rizicima. U međuvremenu, sporovi između organa za sprovođenje zakona nastaju ručnom intervencijom. Ali postoji rešenje.

Hikvision-ovo rešenje za autoput pokriva sve integrisane komponente sistema autoputeva, održavajući protok saobraćaja i pomažući ljudima da bezbedno putuju svaki dan.

Tuneli

Izazovi

Većina tunela je podložna izazovnim saobraćajnim i svetlosnim uslovima, što dovodi do većeg broja nezgoda. Tradicionalno praćenje ne može otkriti incidente i anomalije i time propušta priliku da se opasnosti kao što su nesreće ili neočekivane blokade na putu minimiziraju.

Nejasno stanje saobraćaja u tunelu

U tunelu se mogu desiti ozbiljne nesreće

Šta nudimo

24/7 detekcija incidenata u svim vremenskim uslovima ubacuje trenutne alarme u upravljanje autoputem, pomažući timovima na licu mesta da precizno lociraju i brzo reše bezbednosne probleme.

Otkrivanje incidenata

Prednosti
•Sa uređajima za otkrivanje incidenata, menadžeri autoputa mogu da prepoznaju stanje na putu u realnom vremenu i da se bave incidentima koji mogu da izazovu nesreće, obezbeđujući bezbednost na putu i ​​efikasan tok saobraćaja
•Praksa vožnje i informacije o karakteristikama vozila su kombinovane da bi se brzo locirali dokazi i ubrzalo rešavanje incidenta

Karakteristike
•Detektuje dim u tunelima radi unapređenja bezbednosti i sprečavanja povreda ili oštećenja
•Otkriva pale objekte, pešake i prekršaje pri parkiranju kako bi sprečio sudare, nesreće i povrede
•Otkriva nepropisnu promenu trake vozila koja će lako izazvati saobraćajne nezgode
•Otkriva više drugih incidenata, uključujući izgradnju puta, zagušenja, izlazak iz trake, vožnju u pogrešnom smeru itd.

Rešenje sa serverima za otkrivanje saobraćajnih incidenata

 • null

  iDS-TSS300-C
  Server za otkrivanje saobraćajnih incidenata

 • null

  iDS-TCM403-BI
  4 MP IR ANPR pametna kamera za nadzor

 • null

  HikCentral Profesional

Rešenje sa svestranim kamerama za otkrivanje incidenata

 • null

  DS-TP50-16E
  Server za upravljanje saobraćajem

Rešenje sa svestranim kamerama za otkrivanje incidenata

 • null

  HikCentral

 5,571 ukupno pregleda,  21 videlo danas