Benzinska pumpa

Upravljanje procesom i bezbednošću uz optimalno korisničko iskustvo

Hikvision rešenja benzinska pumpa

Benzinske pumpe se suočavaju sa jedinstvenim izazovima bezbednosti i zaštite od požara. Kontinuirana zaštita zaposlenih, kupaca i imovine, svaki trenutak je glavni prioritet.

Kao mesto gde vozači napajaju svoja vozila, kupuju osveženje i odmaraju na putu do odredišta, benzinske pumpe pružaju brze i neophodne usluge sa kvalitetom – ponekad 24 sata dnevno. U međuvremenu, operateri benzinskih pumpi moraju i da upravljaju isporukom benzina iz kamiona cisterni, pazeći na opštu bezbednost na lokaciji.

Hikvision-ova rešenja za benzinske pumpe integrišu video bezbednost, komercijalne displeje, alarmne sisteme i objedinjenu platformu, obezbeđujući pametne i efikasne načine za poboljšanje bezbednosti, pojednostavljenje operacija i optimizaciju usluga. Čitajte dalje da biste videli kako ovo rešenje može da funkcioniše u vašoj jedinstvenoj situaciji.

Šta nudimo

Upravljanje kupcima

Video tehnologija se može koristiti u različitim delovima benzinske stanice za praćenje i upravljanje njenim radom.

Na primer, fleksibilna visoka tehnologija kompaktnih ultra HD kamera je savršena za nadgledanje radnje u servisu i drugim oblastima u kojima se obavljaju gotovinske transakcije. Zahvaljujući visokoj rezoluciji i WDR-u, ove kamere garantuju kristalno čiste slike čak i u lošijim, mešovitim svetlosnim uslovima u trgovačkom prostoru i na blagajni.

Podaci se mogu kombinovati sa podacima sa ekrana POS kase – na primer, prikazujući video dokaz o kupcu sa relevantnom POS transakcijom. Ovo može biti korisno za rešavanje sporova.

Napolju se, s druge strane, uglavnom radi o praćenju vozila. Korišćenje ANPR kamera povezanih sa pumpama olakšava pronalaženje neplaćenih računa benzina. Podaci ANPR-a se takođe mogu uporediti sa bazom podataka poznatih kradljivaca benzina, tako da se mogu pažljivo pratiti.

ANPR se takođe može koristiti za otkrivanje parkiranja – da se vidi da li ljudi prekoračuju boravak, na primer.

Bezbednost i sigurnost

Hikvision rešenje može da pokrije širok spektar bezbednosnih izazova, a može i da obezbedi bezbednost na potencijalno opasnoj benzinskoj pumpi. Različite kamere mogu da obezbede pogled na celu lokaciju, dajući sveobuhvatnu sigurnost na celoj teritoriji.

Postoje i operativni izazovi. Na primer, EV punjenje je potencijalni rizik od požara, pošto se i terminal i baterija električnog vozila zagrevaju tokom punjenja. Termalne kamere mogu da obezbede odbranu za ovo, otkrivajući abnormalne poraste temperature u stanici ili punjenju automobila i upozoravajući operatere parkinga pre nego što požar zaista počne.

Kada se gorivo isporučuje, postoje strogi bezbednosni propisi i za „kopneno osoblje“ i za vozače/vozila dostavljača. Kamere se mogu koristiti za proveru da li se ovi propisi poštuju – na primer, da se operater obavesti ako zaposleni ne koristi ličnu zaštitnu opremu. Pošto je gorivo veoma zapaljivo, potrebno je ukloniti sve što stvara varnicu u ovoj oblasti. Kamere otporne na eksploziju su dizajnirane da to izbegnu, smanjujući rizike.

Sve-u-jednom upravljanje – HikCentral Professional

Hikvision-ov softver za upravljanje bezbednošću za integraciju i upravljanje pametnim video sistemima. Dizajniran je da odgovori na različite izazove upravljanja video snimcima i alarmima na jednoj platformi. Softver omogućava menadžerima da isporuče kompletne poslovne izveštaje i zdravstvene provere svih povezanih uređaja.

Povezani proizvodi

DS-2DF6C431-CX(T5/316L)
6-inčni 31x mrežni Speed Dome otporan na eksploziju

iDS-2CD7A46G0/P-IZHS(Y)
4MP DeepinView ANPR Moto varifokalna bullet kamera

Shop/cafe

Prodavnica benzinske pumpe nije samo mesto za plaćanje goriva ili da brzo pregrizite i odete u kupatilu. Sa rastom električnih automobila, sve više se pretvara u mesto za opuštanje, gde vozač može dopuniti auto ili uputiti video poziv, na primer.

Ova promena zahteva novi pristup za isporuku, a odlično iskustvo za posetioce. Za njih je korisno da dobiju relevantne informacije, na primer. Informacije mogu biti o njihovoj ruti, vremenu ili čak posebne ponude u prodavnici. Pored toga, podaci o kupcima mogu pružiti koristan uvid vlasniku za buduće upravljanje i razvoj poslovanja.

Kombinacijom poslovne inteligencije i centralnog upravljana digitalnom signalizacijom, Hikvision može zadovolji sve ove potrebe.

Karakteristike

Digitalne signalizacije

Fleksibilan i svestran Digital Signage omogućava vlasnicima da se oglašavaju u radnji, kao opštu komunikaciju sa kupcima.

Prikaz informacija o digitalnim signalizacijama ekrani su idealni za situacije gde su transparentnost i svest javnosti centralni. Ekrani bi se mogli koristiti za hitne informacije ili novosti o vremenu i statusu puta.

Poslovna inteligencija

U kancelariji za upravljanje, menadžeri i osoblje obezbeđenja mogu da vide statistiku, a podaci svih povezanih oblasti su prikazani u realnom vremenu preko menadžmenta HikCentrala platforme. Na primer, podaci o protoku kupaca sa više lokacija mogu se videti da se pruži uvid menadžmentu za bolje odluke.

Menadžeri mogu da vizuelizuju i druge podatke koje dolaze od kamera i senzora, smešteni u svojim prostorijama. Sve to da bi poboljšali efikasnost, na primer kroz vizuelizaciju i analizu preko anonimnih podataka generisanih zahvaljujući brojanju posetioca.

Bezbednost u prodavnici

Fleksibilna visoka tehnologija, kompakta ultra HD kamere, su savršene za praćenje prodavnica na pumpi i drugih oblasti gde se odvijaju gotovinske transakcije. Zahvaljujući visokoj rezoluciju i WDR, ove kamere garantuju kristalno čiste slike čak i u lošijim, mešovitim svetlosnim uslovima trgovačkih prostora i blagajne.

Pametne tehnologije, kao što je Pre-Incidenta obaveštenja upozorenja, alarmi u realnom vremenu za brzu reakciju na krađu i posle događaja povraćaj dokaza je koristan alat za borbena u maloprodajnim objektima. Podaci mogu biti u kombinaciji sa podacima sa POS ekrana – na primer, prikazivanje video dokaza o klijentu sa relevantnom POS transakcijom. Ovo može biti korisno i za rešavanje sporova.

Prostor i stanice za punjenje

U predvorju postoji niz pitanja za vlasnika servisne stanice. Vozači koji pune rezervoar bez plaćanje su direktan gubitak, na primer. Sa automatizovanim, samouslužnim sistemima za punjenje, vozači mogu da tvrde da je benzinska stanica naplatila njihovu debitnu/kreditnu karticu .

Stanice za punjenje dodaju novi element servisnoj stanici. Na primer, vozači koji ostavljaju svoj automobil na punjenju na EV lokaciji duže nego što je potrebno, blokiraju to mesto da drugi automobil ne može da ga koristi. To znači gubitak za servisnu stanicu i otkrivanju prekovremenog blokiranja mesta za punjenje pomaže da se maksimalno poveća broj potencijalnih punjenja. ANPR i povezivanje podataka o transakcijama sa snimkom može pružiti rešenje za ove izazove.

Kao i svaki električni sistem, stanica za punjenje može predstavljati potencijalni rizik od požara. Korišćenjem termičke tehnologije, ovaj rizik može biti kontrolisan.

Uopšteno, snimanje u visokoj rezoluciji 24 sata dnevno osigurava da kupci uživaju u bezbednoj poseti i odvraća kriminalne aktivnosti ili nelegalno parkiranje. Naravno, ovo efikasno obezbeđenjesmanjuje rizik od pljačke.

Karakteristike

Monitoring EV punjenja

I terminal i baterije električnih vozila se zagrevaju tokom punjenja, postajući potencijalni rizik od požara. Termalne kamere mogu ovo da predvide unapred, otkrivajući abnormalne poraste temperature u stanici ili automobila koji se puni, upozoravajući operatere parkinga pre nego što požar zaista počne. Ovo je brži metod detekcije u poređenju sa konvencionalnim detektorima. Lažni alarmi se takođe mogu svesti na minimum korišćenjem termalnih i optičkih kamera sa BI-spektrom, sa optičkim sočivom koje obezbeđuje video verifikaciju.

ANPR automotion

Korišćenje ANPR kamera povezanih sa pumpama olakšava pronalaženje neplaćenih računa benzina. Podaci ANPR-a se takođe mogu uporediti sa bazom podataka poznatih kradljivaca benzina, tako da se mogu pažljivo pratiti. Da bi se smanjio rizik od sporova oko točenja benzina, ANPR može pružiti dokaz o registarskoj tablici automobila i snimak osobe koja je točila gorivo u automobilu. U kombinaciji sa LED displejima na otvorenom, ANPR se čak može koristiti za generisanje personalizovanih reklama kada automobil uđe na mesto za punjenje, na primer.

Forecourt security- Obezbeđenje perimetra

Speed Dome PTZ kamere sa infracrvenom rasvetom kombinuju savršeno oštre slike sa oličnim performansama u mraku i idealne su za nadgledanje predgrađa i perimetra. Panovu kamere takođe mogu da pokriju celu lokaciju, sa pogledom od 360 ili 180 stepeni, pružajući pregled svih aktivnosti visoke rezolucije.

 9,271 ukupno pregleda,  17 videlo danas