Šta je 4K Tehnologija

4K, takođe nazvana 4K rezolucija, odnosi se na horizontalnu rezoluciju ekrana od približno 4.000 piksela. Sa do četiri puta većom rezolucijom od standardne HDTV 1080p rezolucije, 4K ne samo da je televizijska industrija usvojila kao standard, već postaje i nove norme za sigurnosne sisteme zasnovane na video zapisima, obećavajući bolji kvalitet slike i bogatije detalje.

Šta je izazov

Ograničena rezolucija često ometa tačnost video analitike, uglavnom zbog nedostatka detalja slike.

Bez 4K monitora i NVR-a, 4K kamere se ne mogu iskoristiti u punom potencijalu i stoga imaju malu praktičnu upotrebu.

Rešenje problema

Sa 4K tehnologijom koja brzo dolazi u fokus, mogućnosti da se ona primeni na bezbednost nastavljaju da rastu. Pakovanjem ultra-visoke definicije i pametnih funkcija u čitav set 4K proizvoda – kamere, NVR-e i monitore – Hikvision pruža bolje iskustvo za korisnike bezbednosti.

Hikvision-ov 4K sistem pruža korisnicima neverovatno oštre i jasne slike zajedno sa glatkim pregledom i reprodukcijom. Sa zadovoljavajućim performansama pri slabom osvetljenju, ovaj 4K sistem olakšava analizu video sadržaja i omogućava bolje korišćenje video podataka. Uključujući H.265+ video kompresiju za smanjenje propusnog opsega i troškova skladištenja, Hikvision-ov 4K sistem omogućava korisnicima da mnogo efikasnije upravljaju video snimcima ultra visoke definicije.

Hikvisionov 4K NVR je opremljen HDMI 2.0 interfejsom, prenosi video sa 4K rezolucijom i pruža sveobuhvatnije rešenje od sistema koji mogu da obezbede samo 4K kamere ili 4K kodeke bez 4K izlaza.

Kao deo Hikvision-ove porodice pametnih proizvoda, 4K proizvodi su opremljeni funkcijama kao što su smanjenje lažnih alarma i pametna detekcija upada, prelaska linija, ulaza u region, izlaza iz regiona i još mnogo toga.

Gde se može primeniti

Hikvisionov 4K sistem uveliko poboljšava aplikacije u različitim scenarijima kao što su nadzor grada, stadioni, aerodromi, luke i parkinzi, ovo su samo neke, gde su jasne slike visoke rezolucije i inteligentni nadzor neophodni.

Ključne karakteristike

Ultra-visoka definicija

Do sada je ograničena rezolucija često ometala tačnost video analitike, uglavnom zbog nedostajućih detalja slike. Danas, Hikvision 4k sistem korisnicima pruža neverovatno jasne i oštre slike sa povećanim kvalitetom i detaljima, olakšavajući analizu video sadržaja i samim tim bolje korišćenje video podataka.

H.265+ Smart Codec

Hikvision 4K sistem uključuje H.265+ video kompresiju, što omogućava korisnicima da efikasnije upravljaju video snimcima ultra visoke definicije. Hikvision H.265+ poboljšava odnos kompresije sa tri ključne tehnologije – prediktivno kodiranje, suzbijanje šuma i fleksibilna kontrola brzine prenosa – smanjujući propusni opseg i troškove skladištenja.

4K izlaz

Hikvisions 4K NVR je opremljen HDMI 2.0 interfejsom, prenosi video sa 4K rezolucijom i pruža sveobuhvatnije rešenje od sistema koji mogu da obezbede samo 4K kamere ili 4K kodeke bez 4K izlaza.

Kompletan pametni set funkcija

Kao deo Hikvision porodice pametnih proizvoda, 4K proizvodi su opremljeni funkcijama kao što su pametno praćenje, lažni alarm, filtriranje i pametne detekcije uključujući upad, prelazak linije, ulaz u region, izlaz iz regiona i još mnogo toga.

Mogućnost primene

Hikvisions 4K sistem će značajno poboljšati aplikacije u različitim scenarijima kao što su nadzor grada, stadioni i parkinzi, da navedemo samo neke, gde su jasne slike visoke rezolucije i inteligentni nadzor neophodni. Ovo je sistem koji uključuje kompletan set 4K proizvoda u odnosu na jedan 4K uređaj. Hikvision predvodi industriju u ponudi kompletnog rešenja koje omogućava implementaciju 4K tehnologije u različitim domenima.

Parkirališta

Gradovi

Stadioni

4K proizvodi

DS-2CD5085G0-(AP)
50XX-Box-01-1.thumb_.319.319-1.png
DS-2CD5585G0-IZ(H)S
55XX-Dome-01.thumb_.319.319-1.png
DS-9632NI-I8
DS-9616NI-I8.thumb_.319.319.png

 9,928 ukupno pregleda,  20 videlo danas